Lagu Terbaru JAMAL ABDILLAH Bersama MALIQUE dan Konsert Amal Di Singapura

Oleh : Kiereen
07 Sep 2011 02:29

Jamal AbdillahjamalkadrayaSejak pembabitan dalam bidang seni pada 1979, nama Jamal Abdillah tidak pernah lekang disebut oleh peminat muzik tanah air. Bintang pujaan ramai yang pernah menjuarai Anugerah Juara Lagu dengan lagu dendangan beliau, Ghazal Untuk Rabiah dan Kekasih Awal & Akhir, kini muncul dengan kompilasi terbaru berjudul Raja Pop 2. Album kompilasi ini merupakan lanjutan daripada album terdahulu beliau bertajukRaja Pop”, yang telahpun mencapai jualan sebanyak 150,000 unit. Album bekas juara Bintang RTM yang bakal diriliskan menjelang September ini tentunya sesuatu yang tidak akan menghampakan anda…

Raja Pop 2 menampilkan lagu-lagu daripada seniman tahun 50an dan 60an seperti S Effendy , Yopie Latul dan Rahim Maarof. Selain bertindak sebagai penerbit executive bagi album ini, Jamal juga telah bekerjasama dengan Razman, (penerbit lagu yang terkenal dengan lagu Kalau Mencari Teman dedangan Ziana Zain), dalam pembikinan lagu Bahagia Sementara.

Turut dimuatkan dalam album ini juga adalah sebuah lagu kolaborasi sulung Jamal bersama ikon rap, Malique. Lagu bertajuk Aku Maafkan Kamu yang berentak ‘dance’ ini merupakan sebuah lagi lagu segar daripada Jamal Abdillah. Hasil kolaborasi sulung ini tentunya sebuah lagu yang menarik, suatu kelainan yang dinantikan oleh peminat beliau daripada golongan muda khasnya..

Jamal Abdillah - Raja Pop 2Single pertama beliau daripada album ini adalah sebuah lagu klasik bertajuk Secupak dua Cupak yang telah digubah semula. Dengan susunan lagu yang berentak pop ditambah dengan salingan instrument brass pada sepanjang lagu ini, lagu klasik ini bagaikan dilahirkan semula. Elemen jazz yang dimasukkan nyata sesuatu yang segar, khas buat peminat Jamal Abdillah yang tentunya menantikan kejutan dan kelainan daripada bintang pujaan mereka ini.

Bersempena dengan penghasilan album ini jugaJamal Abdillah bakal menghiburkan peminat beliau di Singapura! Hasil kerjasama dengan persatuan Jamiah Singapura, konsert amal ini bakal berlangsung pada 24hb September 2011 bertempat di Stadium Tertutup Singapura.

Bagi peminat Jamal Abdillah, jangan lepaskan peluang untuk mengabadikan lagu bintang pujaan anda ini sebagai nada dering anda! 

Bagi Maxis Caller Ringtones, dial *131*225758# dan tekan call/send, ataupun layari http://www.musicunlimited.com.my.

Bagi Celcom Call Me Tones, sila dial *118*123979# dan tekan call/send, ataupun dengan melayari http://www.channelx.com.my.

Manakala bagi Digi Caller Tunes pula, anda boleh dapatkan lagu ini dengan menaip CT<Jarak>0129211 dan hantar ke 2000 ataupun dengan melayari http://ct.digi.com.my.

Bagi mendapatkan U Mobile Colour Tones, sila dial *118*5*2*308322# dan tekan call/send, ataupun layari http://www.u.com.my

Berikut adalah lagu-lagu yang dimuatkan dalam album ini:

1.  Jangan Kau Rayu

2. Bahagia Sementara (New Song)

3. Lagu Rindu

4. Rayuan Maut

5. Perasaan

6. Tangisan Di Waktu Malam

7. Rundung Derita

8. Secupak Dua Cupak

9.  Manis Manja

10. Aku Maafkan Kamu (duet with Malique)




TERBARU

Konsert Rockestra Lefthanded 40 Tahun: Menghidupkan Semula Rock Legenda

Konsert Kumpulan SLAM NURKASIH Di Zepp Kuala Lumpur 6 Ogos

Lefthanded 40 Tahun Rockestra Konsert Bersama Kumpulan Rock Legenda

Bantuan Kemanusian Daripada Pertubuhan Peduli Insan Malaysia Ke Turkiye

Kumpulan Nasyid Zawfan Yang Mirip Raihan

25 Years Lah Ahmad Live In Concert Kisah Perjalanan Seni Lah Ahmad

Lagu Terbaru INTEAM Selimut Kasih Papar Keperitan Hidup Pelarian

Gabungan Joe Branko Dan Muss Dalam Konsert BARBARIK PENTAS KERAS Pada 24 Dis

Konsert Nasyid Lagenda Berakhir Dengan Cemerlang Kini Boleh Ditonton Secara Online Di peduliinsan.com atau Mypentas.com

Konsert Sulung 25 Tahun Lah Ahmad Di PJPAC 1 Utama

Gabungan Rockers Daripada 3 Negara Dalam Konsert Kolaboraci - Three To Rock

Pelancaran Single Sentuhan Man Kidal & Geseken Violin Rania Imtiaz

Konsert Jelajah DATO RAMLI SARIP Bersama LEFTHANDED Di Zepp 29 Oktober Kuala Lumpur

Nostalgia Lagu Nasyid Tahun 70an hingga 90an Di Dalam Konsert Nasyid Lagenda Pada 29 Oktober

Konsert Jelajah Ramli Sarip 2022 Cinta Di Sebalik Musim Di 6 Buah Negeri dan Singapura

JAMAL ABDILLAH Kini Usahawan Kosmetik ZARANIA BEAUTY

Konsert Jubli Emas HETTY KOES ENDANG Di Berjaya Times Square Hotel Kuala Lumpur pada 27 Ogos Mendapat Sambutan Hangat

Kemeriahan Makanan Food Truck ‘Sembang@PJ Art Lane’ Di Dataran Boulevard MBPJ

Konsert Eksklusif DATO RAMLI Merasmikan Pembukaan Malacca Music Hall

Konsert Eksklusif Datuk Ramli Sarip Sempena Pembukaan Rasmi Malacca Music Hall

KONSERT/TEATER/GIG

JAMAL ABDILLAH Dan M. NASIR Memaparkan Penghibur Sebenar

Persembahan Hebat Dalam The Best Of Joe

Persembahan Unik Oleh PITAHATI Di DPAC

Kumpulan NOAH Memukau Penonton Dengan Lagu-Lagu Hebat Ketika Zaman PETERPAN

Superstar ANGELA ZHANG Memukau Peminat

Konsert Kumpulan NOAH Di Bandung Di Hasilkan Dengan Gemilang

Semangat RAMLI SARIP Dalam Konsert Gala Pelarian

Lagu Terbaik Dan Persembahan Hebat Di Konsert 3 Suara

Konsert Cinta NADIRA ADNAN Mempesona Peminat

Konsert Ulangtahun Yang Penuh Kenangan Daripada SHEILA ON 7

Gema Wirama Wings Menerjah Padang B Plaza Angsana

Malam Kalimah Cinta Yang Persona Daripada OPICK

Lebih 2000 Peminat Banjiri Konsert "Retrofest Asia 2015"

Ritma SEARCH Menerawang Di Hard Rock Cafe Melaka

Pementasan Teater BAWANG PUTIH BAWANG MERAH Mengembalikan Ingatan Kisah Klasik

Hard Rock Cafe Melaka Bergegar Dengan Muzik Berat Underground SIL KHANNAZ dan BRAIN DEAD

"Konsert Wings 30 Tahun", Johor Bakal Di Jajah

Persembahan Hebat Konsert Kembara M. NASIR Yang Berakhir Di Stadium Malawati

WINGS Merubah Atmosfera Stadium Merdeka

Sokongan Tiada Berbelah Bagi Bukti Irama Rock Terus Bergema

WWW.RAWK.COM.MY

ME Portal is now known as RAWK Portal. Our objective still remains the same; to promote commercial, independant as well as underground music, from Rock to Metal genres; sans gossips.

With brand new looks, logo and more aspirational content for your entertainment pleasure. We appreciated your continuous support, and looking for more towards the future.

Our website can be accessed at www.meportal.net or www.rawk.com.my

MANAGEMENT

rawklogoo

mewahlogo

CONTACT

piko

avy

WEB DESIGN

Piko Fairuz [RAWK Entertainment]

PENAFIAN

Mewah Event Management (001754644-M) , RAWK Entertainment (002482799-A) dan juga para editor dilaman web ini meportal.net / rawk.com.my tidak bertanggungjawab dengan sebarang komen atau tulisan yang ditulis oleh para pengunjung dilaman web ini

HAK CIPTA TERPELIHARA

Lesen Creative Commons
karya ini dilesenkan di bawah Lesen Pengiktirafan-BukanKomersial-PerkongsianSerupa 4.0 Antarabangsa Creative Commons.