Lawak Ke Der 2015 Terus Memberikan Lawak Terbaik

19 Apr 2015 17:55

Lawak Ke Der 2015 sememangnya tampil dengan penuh menghiburkan , sejak diperkenalkan ‘stand up’ komedi di pentas Istana Budaya pada 2012 , setiap tahun siri Lawak Ke Der tidak pernah mengecewakan peminat . Ia sememangnya menjelaskan walaupun dipentas yang gah di Istana Budaya , para penonton sentiasa terbuka walaupun tanpa set-set yang hebat , ia tetap dapat memuaskan hati setiap penonton .

Siri Lawak Ke Der 2015 , Penerbit dan Pengarah Hans Isaac telah menampilkan Harith Iskander, Afdlin Shauki, Douglas Lim dan Bocey . Ketika ditemui selepas persembahan beliau menjelaskan sememangnya setiap pelawak yang ditampilkan mempunyai kelebihan masing-masing , mereka telah memberikan genre yang berbeza kepada penonton . Dan yang utama menurut beliau ialah setiap mereka mampu menamatkan persembahan masing-masing dengan masa yang diberikan .

Ketika diminta mengulas mengenai penampilan Sherry Alhadad yang menjadi pengacara pada malam itu . Hans menjelaskan beliau dipilih pada saat akhir , beliau memilih Sherry adalah kerana beliau suka dan senang bekerjasama , “Saya perlu suka kat orang tu dulu sebelum boleh bekerjasama dengan saya” jelas Hans .

Pentas yang dibuka pada jam 8.45 , dimulakan oleh Sherry dengan tarian ‘selamber’ beliau dengan lagu  “Who Run The World” , seperti kebiasaan setiap siri Lawak Ke Der akan dimulakan dengan tarian oleh Pengacara . Membuka persembahan ialah Rayza Mukmin , walaupun beliau baru diangkat dan diperkenalkan , Rayza berjaya membuka gelak ketawa penonton dengan persembahan beliau , dengan wajah yang kelihatan serius beliau sentiasa yakin menyampaikan setiap lawak .

Selepas itu pelawak yang tak perlu diperkenalkan lagi , kumpulan Bocey tampil dengan sketsa mereka tersendiri , mereka menampilkan lawak yang sentiasa mendapat perhatian penonton , dengan menjadi makcik-makcik gossip , Abam, Achey dan Fad membawa watak masing-masing dengan lawak yang cukup bersahaja , dengan aksi dan gaya masing-masing  , kumpulan Bocey Berjaya terus menghiburkan penonton .

Douglas Lim muncul selepas itu , pelawak yang tampil dengan mulut lancang ini tidak pernah gagal untuk membuatkan penonton gelak ketawa dengan setiap isu semasa , tetap tampil dengan trademark beliau yang akan meluahkan apa sahaja , menceritakan dengan penuh perasaan pelbagai isu yang dilalui beliau dengan penuh gelak tawa

Afdlin Shauki tampil meneruskan persembahan , beliau memanipulasi isu terbaru untuk dihayati penonton , trend gemokisawesome yang dipopularkan oleh Abam Boceymenjadi perdebatan beliau dengan penuh gaya lawak , mengupas bagaimana beliau tetap gembira walaupun berbadan gemuk dan kisah beliau yang membuatkan penonton terus bergelak ketawa .

Harith Iskandar muncul sebagai pelawak terakhir , kepada yang pernah melihat ‘stand up’ komedi beliau tentunya amat menantikan kemunculan beliau . Beliau mampu untuk membuat lawak dalam apa jua isu , sebagai seorang yang ‘old school’ , beliau mampu membuat lawak dengan setiap kemodenan yang ada pada hari ini seperti penggunaan Waze dan Instagram.

Pengakhiran persembahan ini ialah satu video tribute kepada yang sebelum ini juga pernah bersama dalam Lawak Ke Der 2, bersama Afdlin Shauki melalui kumpulan Boboi .

Benar kata Hans Isaac walaupun pelawak yang ditampilkan kita nampak satu persamaan , namun setiap mereka memberikan pengisian yang berlainan , memberikan setiap kesegaran apabila muncul para pelawak yang ditampilkan . Lawak Ke Der 2015mengekalkan momentum yang cukup menghiburkan dan penuh gelak ketawa , dengan sambutan yang berterusan oleh para peminat , nampaknya siri Lawak ke Der tidak nampak akan terus berhenti.
TERBARU

Sambutan Record Store Day Meriah Di Fenomena Music

QASIDAH NIGHT Bersama SYARIFAH KHASIF Dan RAIHAN

FENOMENA MUSIC Merancakkan Kemeriahan Buat Peminat Dan Artis Sempena RECORD STORE DAY

Konsert 2V Bersama MAN BAI Dan RAHIM MAAROF Di MaTIC

HARUSKAH AKU Membawa Nama MARIA EFFENDI Ke Hong Kong

Pertandingan Vlog Sempena Sambutan Ulang Tahun Melaka Bandaraya Bersejarah

JAMAL ABDILLAH , AMENG Dan ZAMANI Sedia Hiburkan Peminat Di Ipoh

EZA EDMOND Melancarkan Muzik Video BAHAGIA

PRINCE AFFA Mengikut Jejak Ibu Sebagai Penyanyi

Paduan 3 Vokalis Dalam Konsert 3 Suara

JAMAL ABDILLAH Dan M. NASIR Memaparkan Penghibur Sebenar

Persembahan Hebat Dalam The Best Of Joe

Konsert Duo Lagenda Antara Raja Pop Dan Guru

Persembahan Solo Dengan Lagu Pilihan JOE

Konsert 30 Tahun Buat Kekasih Ramli Sarip Dan Khadijah Ibrahim Bakal Hiburkan Peminat Di Perak

Konsert Duo Lagenda Tampilkan JAMAL ABDILLAH Dan M NASIR

Kemeriahan PJ FAIR 2018 Bermula 4 Hingga 11 September Ini

DOA Kumpulan XPDC Untuk Peminat

Persembahan Hebat Oleh RAMLI SARIP Dan KHADIJAH IBRAHIM

Konsert 30 Tahun Doa Buat Kekasih Penuh Jiwa Dan Semangat

KONSERT/TEATER/GIG

JAMAL ABDILLAH Dan M. NASIR Memaparkan Penghibur Sebenar

Persembahan Hebat Dalam The Best Of Joe

Persembahan Unik Oleh PITAHATI Di DPAC

Kumpulan NOAH Memukau Penonton Dengan Lagu-Lagu Hebat Ketika Zaman PETERPAN

Superstar ANGELA ZHANG Memukau Peminat

Konsert Kumpulan NOAH Di Bandung Di Hasilkan Dengan Gemilang

Semangat RAMLI SARIP Dalam Konsert Gala Pelarian

Lagu Terbaik Dan Persembahan Hebat Di Konsert 3 Suara

Konsert Cinta NADIRA ADNAN Mempesona Peminat

Konsert Ulangtahun Yang Penuh Kenangan Daripada SHEILA ON 7

Gema Wirama Wings Menerjah Padang B Plaza Angsana

Malam Kalimah Cinta Yang Persona Daripada OPICK

Lebih 2000 Peminat Banjiri Konsert "Retrofest Asia 2015"

Ritma SEARCH Menerawang Di Hard Rock Cafe Melaka

Pementasan Teater BAWANG PUTIH BAWANG MERAH Mengembalikan Ingatan Kisah Klasik

Hard Rock Cafe Melaka Bergegar Dengan Muzik Berat Underground SIL KHANNAZ dan BRAIN DEAD

"Konsert Wings 30 Tahun", Johor Bakal Di Jajah

Persembahan Hebat Konsert Kembara M. NASIR Yang Berakhir Di Stadium Malawati

WINGS Merubah Atmosfera Stadium Merdeka

Sokongan Tiada Berbelah Bagi Bukti Irama Rock Terus Bergema

WWW.RAWK.COM.MY

ME Portal is now known as RAWK Portal. Our objective still remains the same; to promote commercial, independant as well as underground music, from Rock to Metal genres; sans gossips.

With brand new looks, logo and more aspirational content for your entertainment pleasure. We appreciated your continuous support, and looking for more towards the future.

Our website can be accessed at www.meportal.net or www.rawk.com.my

MANAGEMENT

rawklogoo

mewahlogo

CONTACT

piko

avy

WEB DESIGN

Piko Fairuz [RAWK Entertainment]

PENAFIAN

Mewah Event Management (001754644-M) , RAWK Entertainment (002482799-A) dan juga para editor dilaman web ini meportal.net / rawk.com.my tidak bertanggungjawab dengan sebarang komen atau tulisan yang ditulis oleh para pengunjung dilaman web ini

HAK CIPTA TERPELIHARA

Lesen Creative Commons
karya ini dilesenkan di bawah Lesen Pengiktirafan-BukanKomersial-PerkongsianSerupa 4.0 Antarabangsa Creative Commons.