ULASAN ALBUM / CD / EP / SINGLE / LP / DEMO

Image

Kompilasi "Lagu-Lagu Popular Minggu Ini (LPMI) 70an" (Warner Music)

27 Dec 2011 00:34

Oleh : nazghoul

 

Adakah anda masih ingat akan rancangan carta lagu-lagu popular minggu ini?segmen ini pernah disiarkan dalam salah sebuah stesen radio milik RTMRancangan yang cukup popular satu ketika dahulu telah diadaptasi menjadi sebuah judul bagi album kompilasiIstimewanya “Lagu-Lagu Popular Minggu Ini” telah memberi ruang kepada lagu-lagu yang popular sekitar tahun 70an untuk dinikmati oleh pendengar masa kiniKredibiliti pihak Warner Music untuk terus memberi ruang dan peluang agar lagu-lagu sedemikian terus melekap dalam jiwa peminat harus diberi pujianJika dahulu lagu-lagu sebegini diriliskan dalam bentuk ‘catridge’ ataupun piring hitam, tetapi apa yang berlaku kini adalah sebaliknyaPeminat boleh memiliki album yang memuatkan 48 buah lagu dalam 2 keping cakera padatAntara lagu-lagu yang dimuatkan dalam ‘LPMI-70an’ adalah seperti Gelisah-Ahmad Jais, Jinak Merpati-Rafeah Buang, Takkan Ku lupa- Syarifah Aini, Chong Chong Inai-Mike Ibrahim, Tung Keripit-Sakura, Bobo Bobo-Hamidah Ahmad, Ingin Bersua-Dj Dave, Ilham Pujangga-Ismail Haron dan sebagainya.  Pendekata kesemua lagu yang dimuatkan pasti mengamit nostalgia pendengar yang membesar bersama lagu-lagu tersebut.

WWW.RAWK.COM.MY

ME Portal is now known as RAWK Portal. Our objective still remains the same; to promote commercial, independant as well as underground music, from Rock to Metal genres; sans gossips.

With brand new looks, logo and more aspirational content for your entertainment pleasure. We appreciated your continuous support, and looking for more towards the future.

Our website can be accessed at www.meportal.net or www.rawk.com.my

MANAGEMENT

rawklogoo

mewahlogo

CONTACT

piko

avy

WEB DESIGN

Piko Fairuz [RAWK Entertainment]

PENAFIAN

Mewah Event Management (001754644-M) , RAWK Entertainment (002482799-A) dan juga para editor dilaman web ini meportal.net / rawk.com.my tidak bertanggungjawab dengan sebarang komen atau tulisan yang ditulis oleh para pengunjung dilaman web ini

HAK CIPTA TERPELIHARA

Lesen Creative Commons
karya ini dilesenkan di bawah Lesen Pengiktirafan-BukanKomersial-PerkongsianSerupa 4.0 Antarabangsa Creative Commons.