ULASAN ALBUM / CD / EP / SINGLE / LP / DEMO

Image

Jaclyn Victor "Keunggulan Jaclyn Victor" (Sony Music)

19 Dec 2011 01:49

Oleh : nazghoul

 

Sebuah album yang menghimpunkan lagu-lagu terbaik dan paling popular dendangan Jaclyn Victor samada ianya disampaikan oleh beliau sendiri mahupun berkolaborasi dengan artis lain.  Lagu-lagu yang pernah menaikkan nama Jac dipersada muzik tempatan turut dimuatkan dalam album ini, antaranya ialah Wajah,Di Bawah Pohon Asmara dan Gemilang.  Album yang diriliskan dalam bentuk cakera padat ini didatangkan dengan 2 keping cd yang mengandungi 30 buah laguKeupayaan vokal Jac sememangnya sukar digugat, momentum vokalnya yang lantang dalam setiap lagu yang dipersembahkan nyata memberikan kelebihan buat diri beliauBegitu juga ketika Jac berduet bersama penyanyi lain, antara lagu duet yang dimuatkan dalam album ini adalah Ceritera Cinta bersama Rio Febrian dan Cinta (duet bersama Misha Omar).  “Keunggulan Jacyln Victor” turut memuatkan beberapa lagu Inggeris seperti Bring Out The Best In Me dan In Yours Hand (duet bersama Yew Han).  Album ini sudah lama berada di pasaran.

WWW.RAWK.COM.MY

ME Portal is now known as RAWK Portal. Our objective still remains the same; to promote commercial, independant as well as underground music, from Rock to Metal genres; sans gossips.

With brand new looks, logo and more aspirational content for your entertainment pleasure. We appreciated your continuous support, and looking for more towards the future.

Our website can be accessed at www.meportal.net or www.rawk.com.my

MANAGEMENT

rawklogoo

mewahlogo

CONTACT

piko

avy

WEB DESIGN

Piko Fairuz [RAWK Entertainment]

PENAFIAN

Mewah Event Management (001754644-M) , RAWK Entertainment (002482799-A) dan juga para editor dilaman web ini meportal.net / rawk.com.my tidak bertanggungjawab dengan sebarang komen atau tulisan yang ditulis oleh para pengunjung dilaman web ini

HAK CIPTA TERPELIHARA

Lesen Creative Commons
karya ini dilesenkan di bawah Lesen Pengiktirafan-BukanKomersial-PerkongsianSerupa 4.0 Antarabangsa Creative Commons.