ULASAN ALBUM / CD / EP / SINGLE / LP / DEMO

Image

Rihanna "Talk That Talk" (Universal Music)

15 Dec 2011 01:14

Oleh : nazghoul

 

"Talk That Talk" boleh diklasifikasikan sebagai album terbaik dari Rihanna dimana ianya menghimpunkan lagu-lagu yang ‘mesra radio’, kelab atau disco, dan balada introspektif mengenai perkara-perkara yang di gemarinya.  Rihanna bijak mengaplikasikan muzik R & B untuk menjadi bintang malah mendominasi pasaran serta bersaing dengan Beyonce.  Ini merupakan album keenam dari beliau dimana ianya mendambakan zaman remaja beliau yang membesar dikawasan yang diwarnai dengan muzik-muzik sebegini. Situasi ini jelas digambarkan dalam lagu yang berjudul “You Da One”.

Kolaborasi beliau bersama Jay-Z  dalam lagu “Talk That Talk” jelas sekali menggambarkan keseksian vokalnya yang terlalu provokatif dan benar-benar menghiburkan . kesimpulannya album ini memiliki kesimbangan separa minimalism bersama perkusi yang syncopated.  Secara umumnya Rihanna telah mengoptimakan semua jenis muzik serta tema yang merangkumi cinta dan muzik.  “Talk That Talk” sewajarnya menjadi album yang harus anda miliki pastinya anda akan terus memperkatakannya.

WWW.RAWK.COM.MY

ME Portal is now known as RAWK Portal. Our objective still remains the same; to promote commercial, independant as well as underground music, from Rock to Metal genres; sans gossips.

With brand new looks, logo and more aspirational content for your entertainment pleasure. We appreciated your continuous support, and looking for more towards the future.

Our website can be accessed at www.meportal.net or www.rawk.com.my

MANAGEMENT

rawklogoo

mewahlogo

CONTACT

piko

avy

WEB DESIGN

Piko Fairuz [RAWK Entertainment]

PENAFIAN

Mewah Event Management (001754644-M) , RAWK Entertainment (002482799-A) dan juga para editor dilaman web ini meportal.net / rawk.com.my tidak bertanggungjawab dengan sebarang komen atau tulisan yang ditulis oleh para pengunjung dilaman web ini

HAK CIPTA TERPELIHARA

Lesen Creative Commons
karya ini dilesenkan di bawah Lesen Pengiktirafan-BukanKomersial-PerkongsianSerupa 4.0 Antarabangsa Creative Commons.